השנה אני אמצא אהבה / גיל ירדני – פיצות ומפגש פסגה עם "אז מה את עושה כל היום"

008-20131230
השנה אני אמצא אהבה / גיל ירדני
 
השנה אני אמצא אהבה
חדשה, ממקום לא צפוי
כמו מכתב שאין מצפים לו
תופיע בין חשבונות חשמל ומים
ברורה, מסודרת, אפילו לא מסעירה
אבל גדולה, נרשמת לאט בספרים
הוא ילמד אותי פילוסופיה
ולא לקרוא בקול מתוך שינה וגשם יירד
בגלונים על בגדינו שיצמדו אל הגוף
נשתקף בשלוליות, ספוגי מים,
השנה נחלה בדלקת ריאות
ונשב תחת פוך ונרחם על עצמנו
אני אספיק לקרוא את כל הספרים
שארצה ואשכב בגינה אכתוב שירים
עצובים כשאהיה שמחה ושמחים כשאהיה עצובה
בלי מילימחוברות סטייל דוידן
אבל שירים, אאסוף אותם כמו אשה
ולא כמו גבר מבולגן כמו שאני
עד עכשיו, השיגרה עושה אותי טובה
אני טובה בשיגרה והיא בי
השנה יהיה שגרתי ובסדר, אם לא
בסדר אז יהיה טוב משהיה
עם כל הרעש המיותר בחוץ
יהיה קצת שקט, מתוך החלטה שקטה
חיילי שחמט יקפאו תשושים
על משבצות ספוגות דם
השנה אני אחזור לצפות בחדשות
כל ערב, נשתה תה בטעם מטופש
נפתח תריסים וגלגל ירח יעלה
צהוב ומחייך בשמיים מרוקנים מעננים.
 
                                                 (מתוך אתר במה חדשה)
 

פוסט ראשון מבין כמה בסימן הביקור בארץ. הרבה פסגות היו לביקור הזה, ואחת הגבוהות הייתה המפגש עם האישה והאגדה אפרת "אז מה אתה עושה כל היום". בוקר של כיף ואפייה בילינו ביחד. בהפקת על ובתזמון טראנס אטלנטי אנחנו מגישים לכם פיצות לכבוד השנה החדשה (ואולי בצעם סתם כי זה טעייייים). גם אצלי, גם אצלה, כדי שיהיה מעניין.

006-20131230

הראשון לראשון אלפיים וארבע עשרה. בואו נאמר רגע את האמת – זה שלפי ספירה זו או אחרת מתחילה שנה חדשה לא באמת צריך להזיז לנו יותר מידי. הרי העולם התקיים הרבה לפני שהאדם התחיל לחשבן לו ימים, אז ממה בכלל אנחנו מתרגשים? בסדר, בסדר, אז זה נחמד לצקת מסורות אנושיות לתוך מחזוריות הטבע ואולי זה גם טוב להבנות בתוך השגרה נקודות ציון שמכוונות אותנו להסתכלות קדימה… אבל שמפניה? ונשיקה רטובה בחצות בלילה קר? המממ, זה דווקא בעצם נשמע די נחמד כל הסיפור הזה. איפה נרשמים שוב?

007-20131231

שנים אני כבר קורא את השיר הזה של ירדני ובכל פעם הוא ממלא אותי בתחושה של נחת. ברורה, מסודרת, אפילו לא מסעירה, אבל גדולה, נרשמת לאט בספרים. כן בבקשה. בואו נמצא השנה אהבות חדשות. רומנטיות ולא רומנטיות. כאלה שמגיעות ממקומות לא צפויים, ששותים בהן תיים בטעמים מטופשים. אינטימיוֹת. כי זה מה שבעצם כל כך מרגש בשיר הזה בעיני, הוא מתאר אינטימיוּת בתוך שגרה. לפעמים אינטימיות נבנית עם הזמן, לפעמים היא פשוט ישנה שם מהרגע הראשון.

016-20131230

אינטרנטית אפרת ואני מכירים כבר כמה זמן, אבל זו הייתה הפגישה הראשונה פנים אל פנים. כששני ירושלמים נפגשים זה כאילו הם כבר ממזמן. ברור שגם מיד פיצחנו על הגיס והאחות והבעל והאח, ככה זה בירושלמית. אבל בלי כל קשר, אינטימיות הייתה מהרגע הראשון וכמה שנדמה לכם מהבלוג שלה שהיא מהממת, בחיים האמיתיים עוד יותר ותחת האצבעות שלה הכל בקלות נהייה.

Pizza Efrat

אפינו פיצות. גם יפות גם אפויות. פיצה טובה היא פשוטה, שגרתית, מוכרת, אפילו יום יומית. ממש כמו האהבה של גיל ירדני. הפיצות האלה יצאו טובות. מאוד. אפרת ואני התקשינו להפסיק לבלוס אותן גם כשהתחייבנו אחד בפני השנייה שזה, זה באמת (!) המשולש האחרון. הכנו פיצת צבי הנינגה עם אננס ופלפלים ופיצה מרגריטה מעולה, עליהן תוכלו לקרוא אצל אפרת. אני אספר לכם על פיצה לבנה מעולה עם פרמז'ן, פטריות, וגילוחי קישוא. למרות הרפיוטיישן שיש לפיצה כמשהו שקשה להכין, זה בעצם ממש ממש פשוט. מצד שני, כשעובדים עם אפרת הכל נראה די פשוט איכשהו. גם הטעם וגם היופי. ניסינו שני בצקים. הבצק הבסיסי שלקחנו את המתכון שלו מביסים שמיד יפורט כאן, ווריאציה מקמח כוסמין שתמצאו אצל אפרת.

חומרים ל-2 פיצות בינוניות

לבצק:
1/4 1  כפיות שמרים יבשים (שזה בערך חצי שקית שמרית)
3/4 כוס מים חמימים
1/4 כפית סוכר
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן-זית
 
לעליונית של הפיצה:
חצי קופסת פטריות (טריות, ברור)
גבינת פרמז'ן
זוקיני שעושים ממנו וילונות דקיקים עם קולפן
גבינה מלוחה כלשהי כמו פטה
עלי בזיליקום טריים
019-20131230

הכנת הבצק: לקערה של המיקסר שופכים את כל היבשים כולל השמרים. נותנים לו להתחיל לעבוד עם וו הלישה ומוסיפים את המים ואת השמן. נותנים לו ללוש לפחות חמש דקות. אם אין מיקסר מחקים את הפעולה שלו בתוך קערה. כשהבצק אחיד מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים בידיים. בכל מקרה תלושו אותו קצת בידיים, אפילו אם יש לכם מיקסר משוכלל. פשוט כי זה כיף ורומנטי. הבצק יהיה רק רך ולא דביק. אם הוא נדבק לכם תוסיפו קצת קמח. מניחים לתפוח כשעה. בקור הירושלמי נאצלנו לחמם את התנור של אפרת עד 50 מעלות ואז לכבות אותו ולתת לבצק לתפוח בתנור המתקרר אט אט.

002-20131230

מחממים תנור ל220 מעלות. אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני כדורים. הסוד בבצק שמרים הוא להתעסק בו כמה שפחות אחרי שהוא תפח, ככה הוא נשאר קל לעבודה. על משטח מקומח קלות יוצרים את בסיס הפיצה עובדים מאמצע הכדור לקצוות שלו, משטחים באופן שווה. אנחנו עשינו דק דק, ממש כמה מילימטרים, גם יצא קריספי וגם לקח מעט זמן בתנור. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומרכיבים את הפיצה. קודם הגבינה ואז התוספות. שימו יותר תוספות ממה שנראה לכם שצריך כי הם מתכווצות ונחמד שכל ביס יקבל את כל הטעמים. מזלפים בשמן זית, קצת מלחפלפל ולתנור החם. 7-10 דקות זה כל מה שהפיצה צריכה. נותנים לה לנוח דקה שתיים, חותכים ואוכלים. טעים טעים טעים.

 017-20131230

אוכלים פיצה יומיומית ומיוחדת לכבוד השנה החדשה, חושבים על שיתופי פעולה מרגשים בעולם ומחפשים אהבות חדשות.

 

22 תגובות על “השנה אני אמצא אהבה / גיל ירדני – פיצות ומפגש פסגה עם "אז מה את עושה כל היום"

  1. נטלי הגיב:

    מפגש מדהים ופיצות סופר-מגרות. אני מוכרחה לנסות את הגרסה הזאת עם הזוקיני – פיצה כלבבי! כמה כיף לקרוא אותך, נדמה לי שזו פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל קוראת כבר הרבה זמן 🙂

    נטלי

  2. הדר הגיב:

    צמד של חמד!

  3. הילה הגיב:

    כבוד גדול הוא לי שמכל הפיצות בעולם בחרתם בשלי… הכל נראה נפלא..
    שתהיה שנה נהדרת!
    הילה

  4. ptitim הגיב:

    לא רק שילובי התוספות, גם שילוב הטבחים ממש לטעמי 🙂
    סחטיין עליכם

  5. Yishai Avior הגיב:

    תודה, תודה, תודה (!) על השיר. כל על התמונות והסיפור והמתכון, אבל השיר…
    שתהיה שנה נפלאה. הבלוג הזה הוא המתנה שמצאתי לעצמי – כמעט במקרה – לשנה החדשה.

  6. רונית הגיב:

    שלום יובל, חבר שיתף בפייסבוק ואהבתי מאד מאד. במיוחד את הפוסט על הפיצות עם אפרת, ושם במיוחד את תיאורי הירושלמיות. כמהגרת לירושלים מזה 25 שנה….. מזדהה עם כל מילה ומבקשת להרחיב: לפני 24 שנים מצאתי עצמי לראשונה בניו יורק וראיתי בלינקולן סנטר את six degrees of seperation (אם לא מכיר, תמצא יש לי תחושה שתאהב את המחזה). מאז, ועם התפתחות הקריירה, הבדיחה היא שבעולם בין אנשים יש 6 דרגות הפרדה; בין היהודים 3; ובין ישראלים מקסימום 1…. :-). והנה ההוכחה כתובה לי מול העיניים. יישר כח.
    רונית

  7. אפרת הגיב:

    ומכל הפוסטים שלך בעולם – דווקא לזה עוד לא הגבתי!?
    פוסט מקסים יובל
    מחכה לפוסט הבא שלנו ביחד

  8. Anat Bahar הגיב:

    נראה טעים טעים! הולכת לנסות את הפיצה זוקיני בסופש הקרוב…גם אל השיר התחברתי 😉 שנה טובה!

  9. הרכב מנצח מכל בחינה!

  10. […] אצל יובל מ"שירה אכילה" אוכלים פיצה יומיומית ומיוחדת לכבוד השנה החדשה, חושבים … […]

  11. סמדר הגיב:

    הכנו, ויצא אחלה שבאחלה!

    התחסל בן רגע …

  12. אלכס הגיב:

    הכנתי עכשיו, יצא מעולה!!!
    תודה רבה

  13. […] רוצים להיזכר במפגש הקודם של אפרת ושלי שבו הכנו פיצות מעולות? הנה – כאן! […]

  14. […] המתכון לבצק של הילה "ביסים" וקצת שינינו את הקמחים אצל יובל תוכלו למצוא מתכון אחד וכאן יש מתכון לפיצה עם 100% קמח […]

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s