היום יום הולדת / ברי סחרוף – לחמיות פופ אוֹוְרז ומרק ירקות איטלקי עם אז מה את עושה כל היום

Soup & Buns (24 of 29)

Fullscreen capture 2162015 84952 PM.bmp

אני לא מבין אנשים ששוכחים לאכול לפעמים. אתם יודעים על מי אני מדבר, אלה שמספרים לכם בדרך אגב כאילו נואו ביג דיל, איך אתמול הם עבדו כל היום ופתאום באמצע הלילה הם נזכרו שלא אכלו שום דבר מאז הבוקר ואז הם ה-כ-ר-י-ח-ו את עצמם לנשנש איזה משהו. באופן ברור אני והאנשים האלה קורצנו מחומרים גנטיים שונים מאוד. זן אחר של בני אדם, התפתחות אבולוציונית הפוכה.

Soup & Buns (9 of 29)

הייתי בארץ שבועיים. גם ככה ביום-יום הרגיל אני מחשב את הלו"ז שלי דרך ארוחות ונשנושים, במצוד אחר מצרכים לבישולים ובהכנת רשימות בלתי נגמרות של מסעדות שאני לא אגיע אליהן בחיים. אבל כשאני מבקר בארץ (פלוס 4 ימים בפריז בפעם הראשונה בחיים…) כל הסיפור הזה של אוכל יוצא מכלל שליטה. כי אני מאוד אוהב לאכול… אבל לא רק, גם בגלל שאוכל הוא הרבה יותר מפעולה בלעדית של הפה – הוא פעולה של הרגליים – דרכו אני חוקר וחווה מקומות, הוא פעולה של הלב – איתו אני מראה לאנשים שאיכפת לי מהם והם מראים לי, הוא פעולה של השכל – איתו אני שובר קרח בסיטואציות חדשות והוא פעולה של הידיים – דרכו אני יוצר ביחד עם אנשים אחרים. אז אתם מבינים שבאמת אי אפשר להיות מופתעים לגמרי מהאוובר וואייט שסחבתי איתי לטיסה חזרה… ולא, אני לא מדבר על מה שהיה במזוודה…

Soup & Buns (4 of 29)

כבר יש לי מסורות קולינריות כשאני מגיע. אנשים שאני מבשל איתם, אנשים שמבשלים בשבילי, אלה שלוקחים אותי למסעדות החדשות האהובות עליהן – האוכל מוצא את עצמו כמעט בכל מפגש. אחת המסורות האהובות עלי היא המפגש עם אפרת מהבלוג שכבר לא באמת צריך להציג לאף אחד –  אז מה את עושה כל היום. הייתה לנו דילמה הפעם – רצינו להספיק לפטפט ולהשלים הרבה פערים, וזה קשה בזמן צילומים ובישולים, רצינו לאכול (דה…), ורצינו גם שיצא פוסט משותף. אז אפרת הבריקה והציעה שניפגש לארוחת צהריים ירושלמית-חורפית שנכין, נצלם וגם נאכל ביחד. כל אחד הביא מתכון ומצלמה. אפרת גם סיפקה את האור, הכלים ובעיקר את הקסם שהיא מכניסה לכל דבר שהידיים שלה נוגעות בו (ואני אגלה לכם בסוד שהיום – היום! יום ההולדת שלה – איזה כיף שאני יכול לאחל לה ככה יום הולדת שמח!!)

Soup & Buns (1 of 29)

הרבה דברים אפשר להגיד על אפרת והבלוג (והספר, והמדור ו….) המהמם שלה אבל אני רוצה לספר לכם על החוויה האישית שלי איתה: אפרת נותנת לי השראה. כל מפגש איתה נותן לי פוש של מוטיבציה לעשות את מה שאני עושה יותר ברצינות ויותר טוב. איך אפשר שלא אל מול יכולות העל שלה, הרצינות שלה והכשרון הבלתי נגמר (ראיתם את התרנגול שהיא עשתה למקור ראשון לפני שבוע?!). כל דבר שהיא מניחה עליו את הידיים שלה ומכוונת אליו את עדשת המצלמה הופך לזהב. ויש בה נדיבות שאני מאוד מעריך. מכל מפגש איתה אני גם יוצא עם משימה, וכבר למדתי שמה שאפרת אומרת לי לעשות, אני עושה – בשנה שעברה זה היה לפתוח אינסטגרם לבלוג והיום זו אחת המדיות האהובות עלי. השנה זה להעמיק את הידע שלי בעריכת תמונות. מה יהיה במפגש הבא שלנו?? אני כבר לא יכול לחכות!

Soup & Buns (28 of 29)

אז נפגשנו לבוקר של כיף אצל אפרת במטבח-סטודיו. היא הכינה מרק ירקות איטלקי ואני הוספתי בצד לחמניות פופ אוורז (pop overs) שלמדתי להכין מהתוכנית המעולה של אלטון בראון Good Eats. יצאה ארוחה בדיוק כמו שדמיינו. הלחמניות גבינתיות וטעימות, פשוטות מאוד להכנה רק צריך לעקוב אחר השלבים החשובים. והמרק שתמצאו אצל אפרת היה עשיר, מלא בטעמים ומחמם לב ובטן. שימו לב שביום הצילומים הלחמניות לא מימשו לגמרי את פוטנציאל התפיחה שלהן כי באשמתי לא חיממנו את התנור מספיק. כמה מעלות יותר מספקות לחמניות תפוחות בהרבה. הן טעימות בכל מקרה, לזה אני יכול לערוב וגם אפרת. שמעתי שאפילו הפיצים זללו אותם. כבוד.

Soup & Buns (20 of 29)

אז הנה, ככה:

מכינים בלילה פשוטה ונוזלית שיש בה מעט שומן ואין בה חומרי התפחה. ההתפחה מתרחשת בעקבות האוויר שמוחדר על ידי ערבול במעבד מזון או בלנדר ותנור מחומם היטב מראש – הן לא נועדו להכנה במיקסר לכן. כשהתנור בטמפרטורה הנכונה (220 מעלות) הן תופחות מאוד ונוצר באמצע שלהן כיס אוויר גדול. כאן הן מדגמנות כיס אוויר קטן.

Soup & Buns (10 of 29)

חומרים ל-12 לחמניות

  • 4 ביצים
  • 2 כפות חמאה (30 גרם) מומסת
  • 2 כוסות חלב בטמפ' החדר
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2.5 כפיות מלח

תוספות אפשריות: כפית אורגנו / כפית רוזמרין קצוץ דק / כף עירית קצוצה היטב / חצי כפית אבק שום

Soup & Buns (6 of 29)

משתמשים בתבנית למאפינז אשר משמנים ה-י-ט-ב בחמאה ומקמחים. שימו לב שיש מעט מאוד חמאה במתכון ולכן צריך לשמן היטב אחרת תהייה לכם קטסטרופת הידבקות.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

כשהתנור מגיע לחום המבוקש מעברלים היטב במעבד מזון או בבלנדר (כזה שעושים בו שמוזיז) את כל החומרים במשך כ-20 שניות. מיד שופכים לתוך פינכות המאפינז המשומנות ומקומחות, ממלאים אותן כמעט עד הסוף. מכניסים לתנור. התזמון חשוב – אנחנו רוצים לשמור את בועות האוויר בתוך הבלילה באפייה, לכן לא לתת לבלילה לשבת לפני ששופכים אותה.

Soup & Buns (12 of 29)

כ-40 דקות יקח להן להיאפות ובזמן הזה הן תתפחנה ותשחמנה. מוציאים, מניחים להן להתקרר ומחלצים מהתבנית בעזרת סכין דקה. הן טעימות לבד, הן מעולות כשטובלים אותן במרק, או עם חמאה וריבה או עם חביתה. או כל ממרח אחר…

Soup & Buns (16 of 29)

נהנים מכל האוכל הזה שיש לנו בחיים, מודים על חברויות מעולות וחוגגים יום הולדת לאפרת, זה היום! מזל טוב!!

Soup & Buns (23 of 29)

רוצים להיזכר במפגש הקודם של אפרת ושלי שבו הכנו פיצות מעולות? הנה – כאן!

והאם יצא לכם לראות את פוסט פורים 2014 שבו התחפשתי לאפרת? זה אחד הפוסטים האהובים עלי בהיסטוריה של הבלוג.

Soup & Buns (26 of 29)

47 תגובות על “היום יום הולדת / ברי סחרוף – לחמיות פופ אוֹוְרז ומרק ירקות איטלקי עם אז מה את עושה כל היום

  1. efraty הגיב:

    מאז שנפגשנו חיכיתי לקרוא את הפוסט שלך על המפגש שלנו.
    כמה יפה אתה כותב. א ת ה ההשראה שלי.
    נשיקות וחיבוק
    א.

  2. eranhaganan88 הגיב:

    מזל טוב לאפרת! ו איזה יופי של פוסט. הצילומים מרהיבים הטעמים הגיעו עד לכאן (הייתי שמחה למרק טעים עכשיו, ולא, אני לא רוצה לאכול את המרק שהכנתי. יותר כיף שמכינים לי). כמה כיף שיש פוסט חדש וריחני!
    עופרי

  3. ריבי הגיב:

    איזה כיף זה נראה!

  4. מתה על איך שאתה מדבר על אוכל 🙂
    זה לגמרי עושה חשק לתת לך חיבוק הזדהות
    וגם מתה על איך שאתה מדבר על הקשר שלך עם אפרת
    הכי כיף לפגוש חברים לשריטה שאר איתם אפשר לקשקש על כך שעות בהזדהות מלאה.
    התמונות יפהפיות, פוסט מקסים

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    תמונות מעולות! כבשת

  6. נעים להכיר, נראה מעולה וינוסה בהקדם בדיוק לפי ההוראות, ליד מרק חורפי במיוחד.

  7. רחלי הגיב:

    באמת אין על חברים !
    עשיתם אותי שמחה מרחוק..
    והבלוג שלך מרומם כל חומר למצב שמיימי.
    ויש גם מצב להשתמש בקמח כוסמין מלא?
    באותן כמויות?

  8. שי הגיב:

    גם אני מתעב אנשים ששוכחים לאכול! פשוט שונא אותם! ולאחל לגיסתינו מזל טוב בתוך קומנט זה לדעתי שיא הסטרטאפ!!!

  9. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    נראה נפלא! לא צריך כאן אבקת אפייה?

  10. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יצא טעים ומענג !
    מתכון מופלא
    תודה

  11. אליהו הגיב:

    דבר ראשון, ברכות על השיתוף עם אפרת בבלוג שאני מאוד נהנה לעקוב אחריו. בזכותה, גיליתי אותך וזה כבר נפלא. הלחמניות נראות מצוינות, ולא קשות מידי להכנה שזה נהדר. מה היית מציעה לשים כדי להעשיר אותן? שום? חתיכות בצל? עשבי יבול? לא שאני חושב שהן לא טובות ככה, אני פשוט אוהב לאתגר את עצמי… 🙂

  12. עלמה הגיב:

    מה אני אגיד לך יובל, אני נשואה לגבר מהסוג ששוכח לאכול ימים שלמים! דיכאון.

  13. sarahlivne הגיב:

    לחמניות פופ אוורז זה פחזניות? לא הכנתי את המתכון, אבל התיאור נשמע לי דומה…

  14. Liat הגיב:

    פעם הבאה עצירה במילאנו?

  15. אביגיל הגיב:

    תפתח גם פינטרסט! (www.pinterest.com)
    נראה מעולה, במיוחד לאירוח

  16. Efrat Ben Izhak הגיב:

    המתכון ניראה מעולה וסופר פשוט! מתה לנסות אבל תוהה לעצמי – יש אפשרות להחליף לגמרי את הקמח הלבן בקמח מלא? ועוד תהיה – אם ניתן להשיג את כיסי האוויר בעזרת הקצפה ידנית או עירבוב ידני?

    • לא ניסיתי להחליף אך יש כאלו שניסו הגיבו והיו מבסוטים. הלחמניות יתפחו הרבה פחות אם תערבבי עם מיקסר וביד אני לא חושב שיש מה לנסות. ייתכן שיצאו יציקה. ייתכן גם שטעימות עדיין. לא יודע…

  17. יעל ר. הגיב:

    אפשר לאפות כסתם לחמניות ללא תבנית מאפינס, או שהבלילה נוזלית מדי?

  18. Efrat הגיב:

    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן?

  19. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    נראה טעים! כמה לחמניות בערך יוצאות מהכמות? רוצה לדעת אם תספיק תבנית אחת כי זה מה יש…

  20. ליאת הגיב:

    ניראה מהמם
    ניסיתי הלחמניות עלו הרבה הרבה מעל התבנית
    ממש תפחו
    לא אסתטי להגשה אבל טעיםםםם

  21. שני הגיב:

    הלחמניות ראות מעולה. תודה על המתכון. אני קצת חדשה בעולם האפייה ולכן אשאל מה גורם להן לתפוח? האם זהו קמח תופח?

  22. ענת הגיב:

    הכנתי את הלחמניות והבלילה יצאה מאוד נוזלית . הלחמניות היו מוכנות תוך 15 דק' .
    יצא מאוד טעים אבל פחות יפה מהתמונה 🙂
    יש לך אולי רעיון במה שגיתי ?

  23. […] ללחמניות פופאוברס –> אצל יובל]סוג של מרק […]

  24. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    לא מוצאת את המתכון, איפה הקישור?

  25. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    שלום לך.
    עשיתי את המתכון שלך, לחמניות ליד מיניסטרונה. התוצאה על הפנים. למזלי הצלחתי להציל את המאפה אחרי פחות מ-20 דקות.
    איך יתכן תנור ב-220 מעלות למשך 40 דקות, כאשר עוגה אופים ב-180 מעלות לכל היותר.
    הצלתי כאמור את הלחמניו לפני שהפכו לפחם.
    כדאי לכם לבדוק את המרשם.
    תודה.
    חיים קדמי.

  26. חיים קדמי הגיב:

    שלום לך.
    עשיתי את המתכון שלך, לחמניות ליד מיניסטרונה. התוצאה על הפנים. למזלי הצלחתי להציל את המאפה אחרי פחות מ-20 דקות.
    איך יתכן תנור ב-220 מעלות למשך 40 דקות, כאשר עוגה אופים ב-180 מעלות לכל היותר.
    הצלתי כאמור את הלחמניו לפני שהפכו לפחם.
    כדאי לכם לבדוק את המרשם.
    תודה.
    חיים קדמי.

    • שרי הגיב:

      גם אצלי נשרפו לגמרי מבחוץ . בחום 220 ו40 ד. מתלבטת פעם הבאה אם להוריד טמפרטורה או זמן

כתוב תגובה לEdible Poetry / שירה אכילה לבטל