רק על עצמי

procrastination – סחבת, השהיה, אטיות, דחיינות

הכל התחיל מכתבה אינטרנטית שטענה שבזמן שאנו עוסקים במלאכה משעממת כמו לימודים למבחן צריך להתייחס להפסקות ה"דחיינות" כבלתי נמנעות, אלא שבמקום לברוח לפייסבוק ושאר בזבוזי זמן כדאי למצוא פרויקט מהנה שיאפשר הפסקה פרודקטיבית ממה שלא רוצים לעשות.

בלוג זה התחיל כפרויקט של יובל, אז סטודנט לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית ב-NYU, בשלן חובב ואוהב שירה. מתוך געגועים לעברית ואהבת הבישול וכדי למלא את הזמן המבוזבז, מידי פעם יחוברו פה (ציטוטים מ) שירים יפים במיוחד למתכונים טובים במיוחד. שיר ומתכון. קצת כמו חולצה ותקליט (מקווה שעוד יש שם כאלה שמבינים את הרפרנס הזה… האחים שלי כבר בטח לא…). הצימודים של השירים והמתכונים הם לגמרי פרי דמיונו של כותב הבלוג ונבחרים על פי הקשר המופרך שנוצר אצלו בראש.

מכיוון שבסיס האם של הבלוג הוא כרגע ניו יורק, בלשונית "ניו יורק" תמצאו כל מיני טיפים שאספתי עם הזמן תוך כדי המגורים בעיר. זה מן פרויקט צד שעוד לא הבנתי מה הוא בדיוק עושה פה בבלוג, אבל אולי יהיה שימושי למישהו וכנראה בעיקר גורם לי להרגיש קצת מקומי, שזו תחושה נעימה בעיר של 8 מליון תושבים.

הבלוג הזה הוא ההפך ממסחרי. אני לא מרוויח כסף או מקבל טובות הנאה בעבור אף מוצר, משורר, הוצאה וכו' שמתפרסמים כאן. רק חשבתי שחשוב שתדעו, למקרה שתהיתם.

אפשר ליצור קשר עם יובל בדואר אלקטרוני (זו תמונה, תצטרכו להעתיק…)

או להשאיר תגובה באתר. אני מאוד אוהב תגובות מכל סוג שהוא 🙂

לאור השאלות – את כל התמונות אני מצלם בעצמי במצלמת ה-Canon T3i שלי, לפעמים בעזרת חצובה ולפעמים עם רפלקטור. תמיד באור טבעי. אף פעם לא צילמתי או ערכתי לפני שהתחלתי את הבלוג, ואפשר לראות את עקומת הלמידה מפוסט לפוסט…

49 תגובות על “רק על עצמי

  1. עלמה הגיב:

    הרעיון בשילוב מתכונים ושירים נפלא. לגבי הפרוקרסטיניישן אני לא יודעת— איכשהו יש לי תחושה שצריך למצוא לזה פתרון קסמים כי אחרת אף אחד מאיתנו בחיים לא יעבוד יותר, לעולם. אבל יכול להיות שהמתודה שלך דווקא הגיונית (לנתב את זה למשהו חיובי).
    בהצלחה עם הבלוג, זה נראה מעולה כבר.

  2. rominacucina הגיב:

    איזה בלוג מקסים! שיהיה בהצלחה….

  3. גל הגיב:

    מקסים!
    כיף להכיר, ואני מקווה שיהיו לך הרבה הפסקות פרודקטיביות כאלו בעתיד

  4. Liat הגיב:

    איזה מקסים!!!, יש לך דף פייסבוק או ניוז לטר שאפשר לעקוב?

  5. אנחנו מאד אוהבים חיבור של אוכל ושירה אתה מוזמן ליצור איתנו קשר ואולי נשתף, פעולה, אם זה מעניין אותך….
    http://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D/183703021724979

  6. orrit הגיב:

    איזה כיף להכיר. אני מתחילה מחר דיאטה (באמת. לא, באמת). אולי תעשה פוסט על הייקו כדי שהאסוציאציה שלך תהיה אוכל קטן? אחרת זה ממש צער בעלי חיים לקרוא, כל כך הרבה חשק אהההההההההה

  7. יעל הגיב:

    מהמם. תודה יובל על הבלוג הכי חושני ומרגש, וגם על הדש עם שיר מניו יורק. (: פותחת מועדון מעריצים בגולת צ'פל היל, צפון קרולינה. מצפה בקשב רב לפוסטים הבאים

  8. Galgalit הגיב:

    פעם ראשונה שאני כאן בבלוג… מאוד אוהבת את הכתיבה ואת הרעיון. וניו יורק זה אחלה… סתם שתדע 🙂

  9. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    הי, הרעיון מקסים. הביצוע עוד יותר! לונה פארק של מתכונים-צילומים-ושירים אהובים. ממש רגשת אותי!

  10. taligalsky הגיב:

    הי, נעים להכיר. הגעתי דרך תגובה שהשארת בבלוג של אורית גידלי. גם אצלנו אוהבים מאוד שירה, ואת ניו יורק רבתי (אנחנו בברוקלין) וכל דבר שמעורר את החושים לחוות את העולם ולחשוב.

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    גם חוג השירה בקבוץ מעברות אוהב את כתיבתך! גיליתי את הבלוג שלל בשיטוטיי ברחבי האינטרנט, העברתי לחברי החוג וכולנו נהנים,!
    הכנתי את הגספצ' ו שלך בשישי האחרון והיה טעים ביותר. תודה על הכל
    עינת

  12. רויטל הגיב:

    בתוך ים הבלוגים,כולם עם צילומים יפים,מילים נכונות והמון השראה פתאום הופיע לו הבלוג שלך .והנה הוא שונה. הוא הצליח להפוך לי את הבטן מרגישות והתרגשות,לקלוע בול לתחושות משותפות,לסקרן אותי במתכונים מעולים ולשמח לי את העין בצילומים מדהימים. מודה שכבר שנים לא קראתי שירה וההשראה שאתה מוצא בה לאוכל מאוד מרגשת אותי. אז תודה.

  13. טליה הגיב:

    יובל, ביקור ראשון שלי פה ובהחלט לא אחרון. כתוב נפלא, אנושי, מתוק-חמוץ. מעורר הרבה תיאבון והרבה רגש. והחיבור לשירה עברית- גאוני, וממש לא גימיקי. שאפו! ושנה טובה

  14. Galia הגיב:

    וואו…רק עכשיו גיליתי אותך…

    מקוה שלא מאוחר מידי…
    מלא השראה..מעורר שמחה.. אוהבת חיבורים כאלה במיוחד
    מאחלת לך ולכולנו שתמשיך לכתוב ולהגות ממוחך הקודח ומהסירים המניבים עוד הרבה מטעמים כאלה.

  15. נדיה הגיב:

    בו'נה, ממש נעים כאן! אני אפילו מתכוונת לנסות את הקוסקוס כרובית, ובהחלט מדובר פה בהישג.
    וכמקובל כאן בעיר, מאחלת לך חגים שמחים (גם אם בחרת להעביר אותם בארץ 🙂
    נדיה

  16. מירב הגיב:

    שלום יובל,
    הגעתי לבלוג שלך בזכות שיתוף הפעולה עם אפרת. הכל נראה טעים ויפה.
    נהניתי לקרוא את מה שכתבת בטור על הפיצה, התמונות מעוררות תאבון.
    גם רק על עצמך כתבת בצורה מענינת ומסקרנת..
    רפרפתי קצת בטורים האחרים, עם השירים האחרים, ונראה לי שמצאתי מקום שיהיה לי כיף לחזור אליו ולמצוא עוד אוצרות.

  17. מירי הגיב:

    איזה אתר נפלא! כל כך שמחה לראות את כל החגיגה הנהדרת הזו! תודה לך,

  18. רחלי הגיב:

    לא יכולתי להתאפק.. קראתי את כל הבלוג ביומיים! תודה על המילים שלך שנוגעות גם ממרחקים..

  19. נירית הגיב:

    הי, לפני שבועיים אחותי שלחה לי לינק של הבלוג ואהבתי מאד :-). גם אני בניו יורק וגם התחלתי בלוג, אשמח להפגש.

  20. מירב א. הגיב:

    בלוג שפתחת כ'התמודדות' עם צורך בהפסקות ובריחה ממטלות משעממות, הפך למקום הבריחה שלי בעת שהמוזה אל שורה עלי או שהיצירתיות יצאה מהדלת ולא חזרה 🙂
    מקסים אינטואיטיבי מסקרן ומלבב
    תבורך על כך או במילים אחרות – עוד 🙂

  21. נוימי הגיב:

    מגלה היום את הבלוג שלך ונהנית לשוטט ולחפש, ובינתיים כבר הכנסתי למקרר פודינג צ׳יה קוקוס. נראה מחר….

  22. שלום שירה אכילה.
    אני מבקרת בניו יורק בקרוב (את בני שלומד שם) אשמח להמלצה על מסעדה רוסית אן הונגרית (געגןעים לסבתא) – ןלא ה-Russian tea house. תןדה

    • באיסט וילג׳ תוכלי למצוא את Veselka שהיא מסעדה אוקראינית לא רעה וצמודה לה עוד מסעדה אוקראינית טובה. איזור רוסי לחלוטין הוא Brighton beach שם הסופרים, המסעדות והאוכלוסייה לגמרי רוסיים ואני בטוח שתוכלי למצוא את מבוקשך. לא במרכז אבל מאוד נגיש בסאבוואי. תבלי.

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

        תודה.
        ואם נהנית מניו אורלינס, אני ממליצה להצפין ולבקר במונטריאול ובקוויבק (בקיץ, כמובן). אוכל, יין ושעשועים.

  23. אולגה הגיב:

    הי יובל, יש לך בלוג מקסים ומרגש. שמחה שמצאתי אותך 🙂

  24. תמר הגיב:

    טוב זה היום שלי עם שירה אכילה :)) נתחיל בזה שאני לגמרי מהדור של חולצה ותקליט. רק לצערי אף פעם לא זכיתי בזה….אבל לפני כמה שנים הדפיסו לי על חולצה "זהו זה "
    ואז נרגעתי סופית.
    הגעתי לכאן לפני שבוע דרך חברה, בחורה מקסימה שלומדת איתי בקורס מדהים לבלוגים(הראשון מסוגו בארץ)
    שמה של הבחורה עופרי זוטא (כתבתי לך גם עליה באינסטגרם לפני כמה דקות) יש להם חווה אורגנית בנהלל. היא העלתה בחנוכה לפייסבוק שלה מתכון הורס של לביבות יפניות עם שם מפוצץ (ותסלח לי אני לא זוכרת אותו כרגע)והחמיאה לך מכל כיוון על מה שאתה מפרסם כאן ועל הלביבות כמובן. אז הייתי חייבת לראות על מה ומי מדובר. והאמת וואו. איזה בלוג ! אין מילים. יובל באמת מכל הלב בלוג מ ק ס י ם. אז היום התחלתי גם לעקוב אחרייך באינסטגרם ובזה הרגע גם התחלתי לעקוב אחריי הבלוג שלך. גם לי עולה בלוג עוד שבוע שבועיים ובהמשך נראה לי שממש אבל ממש בא לי לראיין אותך לשם….שיגיע הרגע אני כותבת לך. מקווה שתסכים:) וזה ממש לא בלוג על אוכל….
    כיף גדול למצוא אוצרות כאלה. בוקר טוב ניו יורק.

  25. Shelly הגיב:

    Very charming. I'm sorry, my keyboard doesn't have hebrew letter stickers. I really enjoy reading your posts. maksim!

  26. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    הגעתי במקרה הבוקר לבלוג בחיפוש אחר מתכון לפודינג צ׳יה וקראתי מומסת את עמיחי וחיפשתי עוד שירים ואח״כ הסתקרנתי לדעת מי כותב כל כך יפה ואני כבר שעה משוטטת מוקסמת…
    כיף אמיתי יובל תודה רבה…יש לך ״את זה״…😇

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s