procrastination – סחבת, השהיה, אטיות, דחיינות
הכל התחיל מכתבה אינטרנטית שטענה שבזמן שאנו עוסקים במלאכה משעממת כמו לימודים למבחן צריך להתייחס להפסקות ה"דחיינות" כבלתי נמנעות, אלא שבמקום לברוח לפייסבוק ושאר בזבוזי זמן כדאי למצוא פרויקט מהנה שיאפשר הפסקה פרודקטיבית ממה שלא רוצים לעשות.
בלוג זה התחיל כפרויקט של יובל, אז סטודנט לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית ב-NYU, בשלן חובב ואוהב שירה. מתוך געגועים לעברית ואהבת הבישול וכדי למלא את הזמן המבוזבז, מידי פעם יחוברו פה (ציטוטים מ) שירים יפים במיוחד למתכונים טובים במיוחד. שיר ומתכון. קצת כמו חולצה ותקליט (מקווה שעוד יש שם כאלה שמבינים את הרפרנס הזה… האחים שלי כבר בטח לא…). הצימודים של השירים והמתכונים הם לגמרי פרי דמיונו של כותב הבלוג ונבחרים על פי הקשר המופרך שנוצר אצלו בראש.
מכיוון שבסיס האם של הבלוג הוא כרגע ניו יורק, בלשונית "ניו יורק" תמצאו כל מיני טיפים שאספתי עם הזמן תוך כדי המגורים בעיר. זה מן פרויקט צד שעוד לא הבנתי מה הוא בדיוק עושה פה בבלוג, אבל אולי יהיה שימושי למישהו וכנראה בעיקר גורם לי להרגיש קצת מקומי, שזו תחושה נעימה בעיר של 8 מליון תושבים.
הבלוג הזה הוא ההפך ממסחרי. אני לא מרוויח כסף או מקבל טובות הנאה בעבור אף מוצר, משורר, הוצאה וכו' שמתפרסמים כאן. רק חשבתי שחשוב שתדעו, למקרה שתהיתם.
אפשר ליצור קשר עם יובל בדואר אלקטרוני (זו תמונה, תצטרכו להעתיק…)
או להשאיר תגובה באתר. אני מאוד אוהב תגובות מכל סוג שהוא 🙂
הרעיון בשילוב מתכונים ושירים נפלא. לגבי הפרוקרסטיניישן אני לא יודעת— איכשהו יש לי תחושה שצריך למצוא לזה פתרון קסמים כי אחרת אף אחד מאיתנו בחיים לא יעבוד יותר, לעולם. אבל יכול להיות שהמתודה שלך דווקא הגיונית (לנתב את זה למשהו חיובי).
בהצלחה עם הבלוג, זה נראה מעולה כבר.
תודה, איזה כיף!
איזה בלוג מקסים! שיהיה בהצלחה….
מקסים!
כיף להכיר, ואני מקווה שיהיו לך הרבה הפסקות פרודקטיביות כאלו בעתיד
איזה מקסים!!!, יש לך דף פייסבוק או ניוז לטר שאפשר לעקוב?
תודה! אני עוד בחיתולים פה… לאט לאט יבואו כל מיני חידושים. בנתיים אפשר ללחוץ על "להרשם" למטה מימין ולקבל אי מייל עדכון על פעם שיהיה פוסט חדש.
אחלה בלוג!
אנחנו מאד אוהבים חיבור של אוכל ושירה אתה מוזמן ליצור איתנו קשר ואולי נשתף, פעולה, אם זה מעניין אותך….
http://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D/183703021724979
שיתופי פעולה זה תמיד מלהיב! אשמח!
איזה כיף להכיר. אני מתחילה מחר דיאטה (באמת. לא, באמת). אולי תעשה פוסט על הייקו כדי שהאסוציאציה שלך תהיה אוכל קטן? אחרת זה ממש צער בעלי חיים לקרוא, כל כך הרבה חשק אהההההההההה
מהמם. תודה יובל על הבלוג הכי חושני ומרגש, וגם על הדש עם שיר מניו יורק. (: פותחת מועדון מעריצים בגולת צ'פל היל, צפון קרולינה. מצפה בקשב רב לפוסטים הבאים
תודה אחותי בניכר.
יפה
פעם ראשונה שאני כאן בבלוג… מאוד אוהבת את הכתיבה ואת הרעיון. וניו יורק זה אחלה… סתם שתדע 🙂
הי, הרעיון מקסים. הביצוע עוד יותר! לונה פארק של מתכונים-צילומים-ושירים אהובים. ממש רגשת אותי!
איזה כיף לשמוע! תודה!
הי, נעים להכיר. הגעתי דרך תגובה שהשארת בבלוג של אורית גידלי. גם אצלנו אוהבים מאוד שירה, ואת ניו יורק רבתי (אנחנו בברוקלין) וכל דבר שמעורר את החושים לחוות את העולם ולחשוב.
גם חוג השירה בקבוץ מעברות אוהב את כתיבתך! גיליתי את הבלוג שלל בשיטוטיי ברחבי האינטרנט, העברתי לחברי החוג וכולנו נהנים,!
הכנתי את הגספצ' ו שלך בשישי האחרון והיה טעים ביותר. תודה על הכל
עינת
איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה מחממת הלב!
בתוך ים הבלוגים,כולם עם צילומים יפים,מילים נכונות והמון השראה פתאום הופיע לו הבלוג שלך .והנה הוא שונה. הוא הצליח להפוך לי את הבטן מרגישות והתרגשות,לקלוע בול לתחושות משותפות,לסקרן אותי במתכונים מעולים ולשמח לי את העין בצילומים מדהימים. מודה שכבר שנים לא קראתי שירה וההשראה שאתה מוצא בה לאוכל מאוד מרגשת אותי. אז תודה.
איזה כיף של תגובה! תודה רבה!! עשית לי את היום 🙂
יובל, ביקור ראשון שלי פה ובהחלט לא אחרון. כתוב נפלא, אנושי, מתוק-חמוץ. מעורר הרבה תיאבון והרבה רגש. והחיבור לשירה עברית- גאוני, וממש לא גימיקי. שאפו! ושנה טובה
תודה תודה תודה! משמח מאוד לקרוא!
וואו…רק עכשיו גיליתי אותך…
מקוה שלא מאוחר מידי…
מלא השראה..מעורר שמחה.. אוהבת חיבורים כאלה במיוחד
מאחלת לך ולכולנו שתמשיך לכתוב ולהגות ממוחך הקודח ומהסירים המניבים עוד הרבה מטעמים כאלה.
תודה רבה, גליה! תגובה משמחת ביותר!
בו'נה, ממש נעים כאן! אני אפילו מתכוונת לנסות את הקוסקוס כרובית, ובהחלט מדובר פה בהישג.
וכמקובל כאן בעיר, מאחלת לך חגים שמחים (גם אם בחרת להעביר אותם בארץ 🙂
נדיה
תודה רבה, נדיה! ברוכה הבאה 🙂
חגים שמחים גם לך (זה נשמע קצת מוזר בעברית, לא?) !
שלום יובל,
הגעתי לבלוג שלך בזכות שיתוף הפעולה עם אפרת. הכל נראה טעים ויפה.
נהניתי לקרוא את מה שכתבת בטור על הפיצה, התמונות מעוררות תאבון.
גם רק על עצמך כתבת בצורה מענינת ומסקרנת..
רפרפתי קצת בטורים האחרים, עם השירים האחרים, ונראה לי שמצאתי מקום שיהיה לי כיף לחזור אליו ולמצוא עוד אוצרות.
היי מירב, אשמח תמיד לביקורים ממך 🙂
איזה אתר נפלא! כל כך שמחה לראות את כל החגיגה הנהדרת הזו! תודה לך,
תודה, מירי!
לא יכולתי להתאפק.. קראתי את כל הבלוג ביומיים! תודה על המילים שלך שנוגעות גם ממרחקים..
ובחזרה על המילים שלך 🙂
הי, לפני שבועיים אחותי שלחה לי לינק של הבלוג ואהבתי מאד :-). גם אני בניו יורק וגם התחלתי בלוג, אשמח להפגש.
היי נירית, כתבי לי מייל ונדבר.
בלוג שפתחת כ'התמודדות' עם צורך בהפסקות ובריחה ממטלות משעממות, הפך למקום הבריחה שלי בעת שהמוזה אל שורה עלי או שהיצירתיות יצאה מהדלת ולא חזרה 🙂
מקסים אינטואיטיבי מסקרן ומלבב
תבורך על כך או במילים אחרות – עוד 🙂
איזה כיף לשמוע, מירב א.! שימחת אותי ביותר.
מגלה היום את הבלוג שלך ונהנית לשוטט ולחפש, ובינתיים כבר הכנסתי למקרר פודינג צ׳יה קוקוס. נראה מחר….
ברוכה הבאה!
שלום שירה אכילה.
אני מבקרת בניו יורק בקרוב (את בני שלומד שם) אשמח להמלצה על מסעדה רוסית אן הונגרית (געגןעים לסבתא) – ןלא ה-Russian tea house. תןדה
באיסט וילג׳ תוכלי למצוא את Veselka שהיא מסעדה אוקראינית לא רעה וצמודה לה עוד מסעדה אוקראינית טובה. איזור רוסי לחלוטין הוא Brighton beach שם הסופרים, המסעדות והאוכלוסייה לגמרי רוסיים ואני בטוח שתוכלי למצוא את מבוקשך. לא במרכז אבל מאוד נגיש בסאבוואי. תבלי.
תודה.
ואם נהנית מניו אורלינס, אני ממליצה להצפין ולבקר במונטריאול ובקוויבק (בקיץ, כמובן). אוכל, יין ושעשועים.
הי יובל, יש לך בלוג מקסים ומרגש. שמחה שמצאתי אותך 🙂
תודה אולגה! גם אני שמח שמצאת 🙂
טוב זה היום שלי עם שירה אכילה :)) נתחיל בזה שאני לגמרי מהדור של חולצה ותקליט. רק לצערי אף פעם לא זכיתי בזה….אבל לפני כמה שנים הדפיסו לי על חולצה "זהו זה "
ואז נרגעתי סופית.
הגעתי לכאן לפני שבוע דרך חברה, בחורה מקסימה שלומדת איתי בקורס מדהים לבלוגים(הראשון מסוגו בארץ)
שמה של הבחורה עופרי זוטא (כתבתי לך גם עליה באינסטגרם לפני כמה דקות) יש להם חווה אורגנית בנהלל. היא העלתה בחנוכה לפייסבוק שלה מתכון הורס של לביבות יפניות עם שם מפוצץ (ותסלח לי אני לא זוכרת אותו כרגע)והחמיאה לך מכל כיוון על מה שאתה מפרסם כאן ועל הלביבות כמובן. אז הייתי חייבת לראות על מה ומי מדובר. והאמת וואו. איזה בלוג ! אין מילים. יובל באמת מכל הלב בלוג מ ק ס י ם. אז היום התחלתי גם לעקוב אחרייך באינסטגרם ובזה הרגע גם התחלתי לעקוב אחריי הבלוג שלך. גם לי עולה בלוג עוד שבוע שבועיים ובהמשך נראה לי שממש אבל ממש בא לי לראיין אותך לשם….שיגיע הרגע אני כותבת לך. מקווה שתסכים:) וזה ממש לא בלוג על אוכל….
כיף גדול למצוא אוצרות כאלה. בוקר טוב ניו יורק.
איזו כיף של תגובה. תודה, תמר! בהצלחה עם הבלוג שלך ואשמח לשמוע ממך בעתיד 🙂
Very charming. I'm sorry, my keyboard doesn't have hebrew letter stickers. I really enjoy reading your posts. maksim!
הגעתי במקרה הבוקר לבלוג בחיפוש אחר מתכון לפודינג צ׳יה וקראתי מומסת את עמיחי וחיפשתי עוד שירים ואח״כ הסתקרנתי לדעת מי כותב כל כך יפה ואני כבר שעה משוטטת מוקסמת…
כיף אמיתי יובל תודה רבה…יש לך ״את זה״…😇
היי! תודה רבה – איזה כיף לקרוא על הבוקר 🙂
היי יובל,
הבלוג שלך מקסים וממכר. אני כבר הרבה זמן קוראת נלהבת שלא מגיבה.
רציתי לשאול אותך – ציינצ כי כשקיבלת את המצלמה החדשה התחלת לקרוא הרבה בלוגי צילום וכ'ו. על איזה בלוגים אתה ממליץ? קיבלתי גם מצלמה חדשה 🙂
תתחדשי! אין לי בלוג ספציפי. בעיקר עשיתי חיפושים בגוגל על איך לצלם אוכל, יותר באנגלית מאשר בעברית. וגם, הסתכלתי על תמונות שאהבתי במיוחד וניסיתי לנתח אותן לעומק. מה אני אוהב, איך צילמו אותן וכו ואחר לנסות בעצמי. הכי חשוב פשוט להרים את המצלמה ולצלם
ואוו..
איך אני נהנתי לטייל פה עכשיו.
מאוד מאוד מיוחד
היי יובל
דיפדופיי באפליקציה homies הנחיתה אותי בבלוג המהזה מעניין הזה !!!
וכשבין השורות התוודע לי שאתה גם פסיכולוג אז בכלל הבנתי שיתכן מאוד ששיח הפטריות לא עיניין אותי סתם.
אז ככה שמי יפית
אני גרה בניו יורק
לאחרונה סיימתי תואר שני בפסיכולוגיה mental health counselor…
ומאוד הייתי שמחה להכיר קולגות מהתחום…
אשאיר פה את האימייל שלי
אם יש לך זמן קצת לדבר איתי
אשמח
yyadger@gmail.com
בינתיים אמשיך להכיר אותך בין השורות
בהצלחה רבה
יפית
מהמם
מהמם
נעלמת….מה קורה וזה ?